Babeczki ze snikersami
Pyszne babeczki waniliowe z batonikami Snickers. Po prostu obłędne. A do tego masa toffi, orzeszki i czekolada.
- 2 batoniki Snickers
- 250 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 15 ml mleka
- 50 g masła
- 120 g drobnego cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 jajko
Formę na muffinki wypełniamy papilotkami. Piekarnik rozgrzewamy do 190 C°.
Batoniki Snickers kroimy na drobną kostkę.
Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sól przesiewamy. Do małego garnuszka wlewamy mleko, dodajemy masło,cukier, ekstrakt. Podgrzewamy aż masło i cukier się rozpuści. Odstawiamy do przestudzenia.
Do mąki wlewamy masę mleczno- maślaną. Dodajemy jajko, mieszamy do połączenia się składników. Na końcu dodajemy pokrojone Snickersy, mieszamy.
Papilotki wypełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy około 25 minut do tzw suchego patyczka.
Składniki na masę toffi:
- 150 g miękkiego masła
- 200 g gotowej masy toffi lub krówkowej
- 2 batoniki Snickersy
Masło i masę toffi miksujemy na jednolitą puszystą masę.
Wykonanie:
Na zimne babeczki wyciskamy porcję kremu .Wierzch ozdabiamy pokrojonymi batonikami i rozpuszczoną czekoladą.
Komentarze
Prześlij komentarz