Babeczki z masą poziomkową
Bardzo smaczne i aromatyczne babeczki. Jednak poziomki mają to coś w sobie. Jakby to określić? Taki zapach i smak słonecznego lata. Uwielbiam te owoce i jaka była moja radość gdy po powrocie z wakacji na moich 7 krzaczkach aż czerwieniło się od tych pysznych owoców. Od razu wiedziałam że trzeba je wykorzystać do czegoś specjalnego. Masa jest dla osób lubiących bardzo słodkie przysmaki ale i tak wszystkim bardzo polecam. Masy powinno wam wystarczyć do ozdobienia wszystkich babeczek.
Składniki na 12-14 babeczek:
- 240 g mąki pszennej
- 4 jajka
- 180 g miękkiego masła
- 150 g drobnego cukru
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki umieszczamy w misie. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Papilotki wypełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy na złoty kolor około 15-18 minut. Studzimy na metalowej kratce.
Składniki na maślaną masę bezową (swiss meringue buttercream) :
- 2 białka
- 180 g cukru
- 150 g miękkiego masła
- odrobina różowego barwnika (niekoniecznie)
- 100 ml pure poziomkowego (zmiksowane poziomki)
Komentarze
Prześlij komentarz