Babka limonkowa
Najbliższy czas będzie obfitował w baby :)
Będzie ich kilka.
Przepyszna babka. Najlepsza. Delikatna, puszysta, kremowa.
Przepięknie pachnie w czasie pieczenia. Teraz również gdy tylko wejdę do kuchni unosi się orzeźwiający zapach limonki.
Polecam nie tylko na święta.
Będzie ich kilka.
Przepyszna babka. Najlepsza. Delikatna, puszysta, kremowa.
Przepięknie pachnie w czasie pieczenia. Teraz również gdy tylko wejdę do kuchni unosi się orzeźwiający zapach limonki.
Polecam nie tylko na święta.
Składniki:
- 225 g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 175 g masła
- 250 g drobnego cukru
- 150 g serka kremowego typu philadelphia
- 3 jajka
- otarta skórka z 2 limonek
Masę przekładamy do formy. Pieczemy około 50-55 minut do tzw suchego patyczka. Studzimy na metalowej kratce. Zimną babkę polewamy llimonkowym lukrem.
Komentarze
Prześlij komentarz