Muffinki jagodowe z ricottą
Bardzo bardzo smaczne. Co tu więcej pisać, musicie sami wypróbować :)
Składniki na 12 sztuk:
Masło ucieramy z cukrem i jajkami, następnie dodajemy ser i otartą skórkę z cytryny, miksujemy chwilkę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do mokrych składników. Nie miksujemy długo, tylko do połączenia się składników. Na końcu dodajemy 3/4 szklanki jagód i delikatnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do przygotowanej wcześniej foremki. Na wierzch rozkładamy pozostałe jagody.
Pieczemy 20-30 minut.
Składniki na 12 sztuk:
- 80 g miękkiego masła
- 1 szklanka cukru
- 2 jajka
- 3/4 szklanki sera ricotty
- skórka z cytryny
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 250 g jagód
Masło ucieramy z cukrem i jajkami, następnie dodajemy ser i otartą skórkę z cytryny, miksujemy chwilkę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do mokrych składników. Nie miksujemy długo, tylko do połączenia się składników. Na końcu dodajemy 3/4 szklanki jagód i delikatnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do przygotowanej wcześniej foremki. Na wierzch rozkładamy pozostałe jagody.
Pieczemy 20-30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz