Perfkcyjny biszkopt
Najlepszy biszkopt, rośnie równo, doskonale sie nadaje do tortów i nie tylko. Brak proszku do pieczenia powoduje że ciasto nie rośnie z tzw. górką.
- 5 jajek
- 1 szklanka cukru
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
Dno tortownicy o średnicy 20 - 22 cm wykładamy papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzewamy do 170 ºC.
Pieczemy około 30-40 minut do tzw. suchego patyczka.Gorące ciasto wyciągamy z piekarnika, z wysokości około 60 cm upuszczamy ciasto w formie na podłogę. Studzimy.
Po całkowitym ostygnięciu biszkoptu boki delikatnie oddzielamy nożykiem.Biszkopt odwracamy do góry nogami.
Po całkowitym ostygnięciu biszkoptu boki delikatnie oddzielamy nożykiem.Biszkopt odwracamy do góry nogami.
Komentarze
Prześlij komentarz